Dit is de getuigenis van Kristof, een doctoraalstudent die in een lawine terechtkwam en het gelukkig overleefde. Ik ben Kristof enorm dankbaar, dat hij bereid was open te vertellen, over wat voor hem erg moeilijke momenten zijn geweest. In hem, zie ik iemand zoals we allemaal vrienden en familieleden kennen. Iemand die gedreven door een passie voor sneeuw beslissingen nam op basis van zijn kennen en kunnen op dat moment. Maar, zoals zo vaak, wist hij niet, wat hij niet wist. Net als 90% van de lawineslachtoffers was hij zelf de oorzaak van de lawine die hem bijna fataal werd. Zijn getuigenis is het bewijs, dat het niet alleen de anderen overkomt. Na zijn ongeluk liet Kristof zich scholen in sneeuw- en lawinekunde en hij geniet nu terug volop van wintersport. Deze video is de opener voor een gratis videoreeks over basis sneeuw- en lawinekunde. Voor ons Vlamingen en Nederlanders vaak abstracte informatie, die niet altijd gemakkelijk te vinden is, en al meestal niet gratis. Onderaan vind je links naar video’s over uiteenlopende onderwerpen die samen een voorzet vormen voor de basiskennis die jou en je vrienden helpt om betere beslissingen te nemen. Niet alleen om ongelukken te voorkomen, maar ook gewoon om mooiere leukere wintersportdagen voor jezelf te maken. We kennen allemaal wel iemand die aan wintersport doet. Deze videoreeks delen, kan ongelukken helpen voorkomen en misschien zelfs levens redden.
Lawinebericht, weerbericht, oriëntatie van de wand, hellingsgraad, sonde, schop, bieper, group check, is er verse sneeuw, wanneer viel de laatste sneeuw, is er drijfsneeuw, is het sneeuwpack vochtig, zijn er bomen, is de flank verspoord, hoe hoog ben ik, wat kunnen mijn partners, moeten we afstand bewaren, wat als iemand toch in een lawine terecht komt? Dit is slechts een greep uit waar we in sneeuwterrein allemaal aan moeten denken en in deze videoreeks zullen behandelen! Sneeuw- en lawinekunde draait zeker niet alleen maar om doembeelden en gevaar. Er valt heel wat interessants te leren en door meer te weten, kan je niet alleen gevaar vermijden, maar ook de beste omstandigheden herkennen om maximaal plezier te kunnen maken!
Veiligheidsmateriaal dragen is belangrijk. Het efficiënt kunnen gebruiken is nog belangrijker.
Inschrijven via info@mountainskills.be
Heb je vragen over een van deze onderwerpen? Wil je deelnemen aan een van onze workshops of skills- en ervaringsweken? Stuur ons een berichtje!
CHECK JE SPAMFOLDER! Antwoorden op vragen ingediend via formulieren komen vaak in spamfolders terecht. Bericht verstuurd? Check je spamfolder voor eventuele antwoorden of voeg info@mountainskills.be toe aan je contactpersonen.