Op de dag zelf kan je de webinars integraal live volgen op deze pagina

25/02 - 20u - SNEEUW- EN LAWINES VOOR BEGINNERS

Sneeuw fascineert ons. Kijk maar naar al de mensen die de magie van de Hoge Venen opzoeken nadat het net gesneeuwd heeft. Sneeuw is een mysterieus onderwerp dat heel veel leuke weetjes, maar ook wel wat risico verschuilt, waaronder lawines. Dit is zeker niet alleen een onderwerp voor “extreme sporters”! In deze webinar bespreken we kort wat sneeuw is, hoe het van vorm kan veranderen en wat dat voor ons wandelaars / skiërs / boarders / alpinisten kan betekenen. Niet alleen in de winter, maar doorheen het hele jaar. We lichten een topje van de sluier om jullie een inleiding te geven in dit complexe onderwerp.

04/03 - 20u - WANDELINGEN PLANNEN: TIPS EN VUISTREGELS

Waar kan je zoal aan denken bij het plannen van een wandeling, ongeacht of het thuis of op reis is, ongeacht of het een dagwandeling of meerdaagse tocht is? Wat maakt een wandeling interessant? Hoe groot of hoe lang is een mooie wandeldag? Het antwoord op die vraag kunnen we niet in één paragraafje delen. Wat we wel al kunnen zeggen, is dat “hoeveel kilometer is het?” hierna nooit meer je eerste vraag zal zijn! In deze webinar geven we je tips en vuistregels mee waarmee je meteen aan de slag kan. Deze webinar is zowel geschikt voor beginnende wandelaars als voor gevorderden.

18/03 - 20u - HUTTENTOCHT vs TENT (BIVAK)

Wie voor meerdere dagen de bergen in trekt en écht de beschaving wil achterlaten, heeft doorgaans de keuze uit twee manieren om de nacht door te brengen: berghutten of een tent. Berghutten zijn comfortabel en kunnen variëren van kleine berghotels tot onbemande hokjes. Waar geen hutten zijn, of wanneer je voor de volledige autonomie kiest, moet je wel een tent dragen. Er bestaan heel wat veronderstellingen over de twee manieren van overnachten, maar kloppen die wel? In deze webinar bespreken we de (verborgen) voor- en nadelen van beide manieren van reizen. Zit je met vragen of twijfels? Dan is nu het moment om vragen te stellen!

01/04 - 20u - BERGWEER: BASICS & HANDIGE BRONNEN

Niets is zo bepalend voor een bergvakantie als het weer. Het weer kan exact dezelfde trip in een droomervaring, of in een nachtmerrie veranderen. Bovendien zijn weersverschijnselen meestal de oorzaak van de meest voorkomende gevaren. Wat zou je over het weer in de bergen moeten weten? Wat zijn goeie bronnen van informatie? Wat maakt de ene bron beter dan de andere? En is een website die extreem goed werkt voor de Alpen, ook goed voor de Himalaya of Patagonië? Wat kunnen we afleiden uit wat we zien in het terrein? Moeten we een halve weerman zijn, of volstaan vuistregels? In deze webinar geven we een pak erg concrete tips om zelf mee aan de slag te gaan!